wat is nou eigenlijk Nanotechnologie en Nano Coatings

Wat we vaak voorbij hebben zien komen is dat bedrijven/particulieren 1 Nano Coating gebruiken voor alle soorten ondergronden zoals steen, hout, glas en metaal. Onze Nano Coatings hebben elk zijn specifieke eigenschappen waardoor het dus niet mogelijk is om de Hout Nano Coating voor bijvoorbeeld glas te gebruiken. Om het optimale resultaat te behalen is het belangrijk dat de veiligheids– en product bladen goed worden doorgelezen, voordat de Nano Coating wordt aangebracht.

Wat is een Nano Coating ?

Nano komt van het griekse woord ‘Vavos’  wat dwerg betekent. Nano gaat namelijk op schaalniveau, het is de allerkleinste manipuleerbare schaal. Het verwijst naar toepassingen en technieken die werken op een schaal van 1 tot 100 nanometer. Wij gebruiken voor onze Nano Coatings en impregneer middelen de techniek om geselecteerde zandkristallen 1 miljoen x te verkleinen. De zandkristallen worden op verbindingsniveau uit elkaar gehaald en krijgen specifieke hechtingseigenschappen mee, waardoor het onmogelijk wordt dat vocht en verontreiniging zich nog kan hechten aan het gecoate materiaal. De Nano Coating of impregneer laag is duurzaam en bewezen effectief.

Meestal worden er producten gebruikt waar teflon (van de anti-aanbaklaag), of andere olieachtige substanties in verwerkt zijn. Dit zijn geheel andere producten, die volgens ons weinig te maken hebben met het gebruik van Nano Coating elementen die specifieke eigenschappen bieden aan een product.