Wat is de Hout Nano impregneermiddel (hydrova-H) van Vavos ?

Wat doet de hout Nano impregneer van Vavos ?

De hout Nano impregnering beschermt uw hout tegen het binnendringen van water, zouten, schimmels, algen etc. Het is een impregneermiddel die het hout een onzichtbare beschermlaag geeft. De verbinding die de impregnering aan gaat is ontworpen om diep in de structuur van het hout te komen. Hierdoor heeft de impregnering een duurzame lange levensduur.

Let op, het is niet zo dat er nooit meer hoeft schoongemaakt te worden. Er zal echter wel een easy to clean effect ontstaan. Het houten oppervlak zal makkelijker te reinigen zijn waardoor deze behouden blijft en uw reinigingsintervallen zullen hierdoor worden verminderd.

Hoe kan ik de hout Nano impregnering gebruiken ?

1: Goed schudden voor gebruik! Gebruik is sterk afhankelijk van de opname capaciteit van de ondergrond en moet proefondervindelijk worden vastgesteld.
2: De ondergrond moet ontdaan zijn van alle vuil en zo droog mogelijk zijn om een goede impregnering te kunnen geven die zeer lange tijd
werkt. Niet tijdens regen aanbrengen!
3: Aanbrengen bij een temperatuur van +10 °C tot +25 °C
4: Vervolgens kunt u het aanbrengen met de hand (dompelen, kwasten, sprayen, rollen) en machinaal met alle mogelijke spray en spuitsystemen. (Bij niet sterk zuigende oppervlakken kunt u het oppervlak inwrijven)
5: Overlappende behandelingen kunnen geen kwaad, ook niet qua kleur en structuur.

Ten slot loopt de uithardingstijd door van 24 – 48 uur afhankelijk van de weersomstandigheden en temperatuur.

Hoeveel m2 kan ik impregneren met 1L ?

1 Liter is voldoende voor 10 m2 (afhankelijk van de
toepassingsmethode en de opname van de ondergrond)

Op welke hout soorten is de hout Nano impregneermiddel (Hydrova-H) te gebruiken ?

De hout Nano impregnering is te gebruiken op: Hard en zacht hout, houten terrassen, ceder hout, multiplex platen, schuren en houten constructies, antiek hout enz…